KaTa- kAtA CK

Blog persendirian ini kepunyaan Nurul Syazwani. Blog ini menceritakan kisah hidup beliau selama dia bernafas di atas dunia ni. Bagi sesiapa yang tak suka akan blog ini boleh la beredar dengan kadar segera tanpa meninggalkan jejak. Ini kerana andai jejak itu meninggalkan jejak di hati beliau, maka mampukah peninggal jejak itu untuk mencari beliau di Padang Masyar kelak untuk meminta maaf... Sekian.... AKU TAK SUKA ANYNOMOUS!!!

pelangi yang indah tu hanyalah kebahagiaan sementara untuk kita... bila-bila masa hujan akan turun menandakan hidup kita bakal diuji lagi... usah bertanya kenapa pelangi yang indah itu muncul hanya untuk seketika... kita hanya perlu bersyukur kerana pelangi itu masih sudi menjengah kita untuk memberi kebahagian kepada kita.. ALHAMDULILLAH...

Monday, January 24, 2011

Lecturer Banking Operation saya kelakar, baik, comel, ENSEM.....

Malam ni nak story about my lecturer
huhuhu.... yang paling muda yer..
hahaha... perlu diingatkan even ayat Cik Wanny
dalam entry kali ni agak GEDIK
tapi mintak faham yer Cik Wanny lagi
sayangkan my Incik Dean
hahaha....
ok..ok.. back to the story
my Incik Lecturer ni namanya
dia mengajar subjek Banking Operation
paling bez ar kelas dia adalah hari ni
bertarikh 24 Januari 2011
hahaha.... we all semua dah janji ngan dia
nak wat kuiz pagi tadi
bab 1 dan bab 11
tapi bila masuk je we all wat tak tahu
dialognye lebih kurang cam ni

Incik Lecturer : hari ni ada kuiz kan???
we all : tak deeeeeeeeeeeeeeeeee
Incik Lecturer : eh bukan ke dah janji last week
nak buat kuiz this week
we all : yeeerrr this week tapi hari rabu
Incik Lecturer : eh hari ni la
we all : dop hari rabu
Incik Lecturer : ok tak pe la kita wat kuiz tajuk
bla..bla..bla... BAFIA.. MAFLA..
saya bagi 2 minit awak baca sikit-sikit
we all : oloh mane cukup..hari tu cakap
tak masuk pun bab-bab tu
tak sempat nak cover ni
Incik Lecturer : kita wat kuiz hari ni jugak..
nak buka buku ke tutup buku??
we all : buka bukuuuuuuuuu. wat kuiz
hari ni tapi nak bukak buku
(Incik Lecturer pon on laptop sambil
connect ngan LCD dengan gaya membebel
sebab student tak nak wat kuiz...
tu yang part comel tu hahahahaha)
Incik Lecturer : close all notes and your books
(tiba-tiba LCD tak leh on)
we all : tak boleh wat kuiz la tu LCD tak nyala
(sambil gelak-gelak like a winner
hahahahaha
Incik Lecturer pun senyum
tiba-tiba LCD nyala
oooooooooooohhhhhhhhhh
we all pun agak frust la bila LCD dah nyala kan)
Incik Lecturer : ok bukak buku bab 3
(semua diam)
we all : ehh... tak de kuiz ker?
Incik Lecturer : hahahaha saya saje jer nak tengok awak
semua takut nak jawab kuiz


eerrrkkkkk we all terkena
Okkkk

yer... we all pun study laaaaa......
hahaha.... k kat sini nak citer
part-part yang bez ngan dia

1. banking operation kan pasal bank, bila dia citer pasal bank then bila nak citer dia akan tanya we all. contoh: "tau tak board kat bank tu", lepas tu kitorang jawab " tak tahuuuu" dia pun tanya " pernah g bank tak" (kat sini la dia menyindir we all, jakun sangat ke tak pergi sampai tak pernah pegi bank)
tak peeee.. dia suka tanya somtim yang we all tak tahu so bila we all geleng kepala, dia akan tanya benda yang paling simple lak. contoh kedua, dia citer sal forex. then dia tanya la we all " pernah pegi Tak Bai?" we all jawab " tak pernah" dia tanya lagi " pernah pegi kbmall" hahaha tu memang azab la kalu tak pernah pergi kan??? saje nak kenakan we all

2. hari ni dalam sejarah bila dia selalu cakap kelantan, tapi tiba-tiba terkeluar ayat pasar giler. bila dia nak sebut somtim tapi dia terlupa. dia pun cakap " nate gapo doh?" yeaaaaaaa dengan jayanya we all tergelak sakan.. tapi student kelantan je la kan

3. punya la mengajar BO (BANKING OPERATION) sampai tiba-tiba kuar part getah. dia story pasal masa kecik-kecik dia main bola getah daripada susu getah and main laga getah. then bila we all sambung-sambung citer dia, dak-dak luar kelantan pun cakap tak faham. dengan bangganya dia end kan story mory dia dengan ayat " tak pe tak faham pun, ni mainan orang asli".. oooohhhhh terkena lagi.. dia yang bez bukak citer then cakap we all orang asli
okkkkk

4. lain giler bila dia cakap kelate... tak nampak karismanya.. hehehe.. masa mengajar tu dah nampak smart tapi bila part dia citer hal luar study atau pengalaman dia, tubik hok budu tu gak abis doh laaaaaa.....

5. bez dengan pengalaman dia pasal setiap benda yang berkait dengan bank, dia akan citer kat we all. ape-ape pon u are the bezzzzzzzzzzzzz................
sebabnya bila seseorang lecturer mengajar saya tapi saya tak tidur, memang terbukti dia HEBAT!!!!
CONGRATZZZZZ

Ok-ok.. ni semua gambar kat kelas BO..
enjoy kkkkk



ni buku untuk subjek ni
Banking Operation
pernah sekali dia tanya ape beza antara
banking dengan pengurusan bank ( bank management )


ni pandangan penuh buku tu


ni la ENCIK MOHD FIRDAUS
kiut la kannnnnnn
(sir mark lebih t final k sebab saya wat entry ni
khas unutk sir)

time dia mengajar

ni time sir usha laptop ngan LCD
so we all snap laaaaaaa

selalu duduk ngan 3 orang ni dlaam kelas BO
dari depan cha, b, ct

ni lak kak fatin
lawa tak... hahaha
tak boleh.. tak boleh...
dah berpunyer kkkkk

this is me...
ku akui hari ni saya kuat make up
hahahaha

ema...
study kerrrrr???

mengajar ke sir??
sowi la curi-curi amik gambar

see... ni kelas hari isnin lepas
stilll ngan diorang kat belakang

peaceeeeeeee



bakal menyusul dengan 4 lecturer lain
next is ENCIK RIZAL
p/s : takut nak wat pasal dia sebab dia
ngajar LAW
kan tak pasal-pasal saya naik court
sebab di saman saya kuarkan entry sal dia
hahahaha



THE END

4 comments:

misz shafieya said...

e...smpt lagi tulis story sal lcture dia.....hihihi...smpt snap pic lg 2.

Cahaya Kewangianku said...

smak dop lec aku
haahahahaha

ctluvaju said...

ya ALLAh Bila la ni???de lg deh sep dio

Cahaya Kewangianku said...

hahahaha..... meme la.. sep aku keh ni.. hahha