KaTa- kAtA CK

Blog persendirian ini kepunyaan Nurul Syazwani. Blog ini menceritakan kisah hidup beliau selama dia bernafas di atas dunia ni. Bagi sesiapa yang tak suka akan blog ini boleh la beredar dengan kadar segera tanpa meninggalkan jejak. Ini kerana andai jejak itu meninggalkan jejak di hati beliau, maka mampukah peninggal jejak itu untuk mencari beliau di Padang Masyar kelak untuk meminta maaf... Sekian.... AKU TAK SUKA ANYNOMOUS!!!

pelangi yang indah tu hanyalah kebahagiaan sementara untuk kita... bila-bila masa hujan akan turun menandakan hidup kita bakal diuji lagi... usah bertanya kenapa pelangi yang indah itu muncul hanya untuk seketika... kita hanya perlu bersyukur kerana pelangi itu masih sudi menjengah kita untuk memberi kebahagian kepada kita.. ALHAMDULILLAH...

Tuesday, November 1, 2011

Alhamdulillah... kurang daripada 10 bulan aku akan bergelar seorang ISTERI


SALAM.......
ALHAMDULILLAH....
petang tadi terjawab semua persoalan yang
dirunsingkan dalam sehari dua ni..
as my story before this....
semua perkara belah family saya dah jelas dan terang
semuanya ok dan bersetuju
malah rancangan hanya untuk bertunang
mereka cadangkan untuk bernikah terus....

LOVE FOREVER
so petang tadi.. my Incik Dean....
dah discuss ngan mak dia
dan petang tadi saya diberitahu semuanya juga
berjalan lancar di sebelah keluarganya
gembira tak terkata
nak lagi sure... 
saya balik tanya mak saya lagi.. betul ke
abah bagi nikah raya tahun depan...
jawapannya still sama..blh nikahh...
unbelieveable...

antara faktor benda ni jadi unbelieveablenya bila...
1. kami baru 21 tahun masa tu...
2. kami tak kerja lagi..
3. kami akan sambung degree bulan 9 tahun depan..
dan banyak lagi...
alhamdulillah..bila nak wat benda baik ni tak banyak halangan

so  ada yang tanya.. camner.. dah ready ker?
saya jawab.. lex lu.. kan baru je tau benda ni jadi...so wat tak tahu dulu..
hahahaha.......
dun worry me fwenz... everything in my planning...

so plan sekarang.....
sebab dah nak kahwin....
saya nak ubah perangai saya... hahaha...
saya kena hormat dia..
tak boleh macam sekarang...ikot kepala saya jer..
pastu.. walaupun mak kata abah akan tanggung kos kahwin
saya still nak menabung dan mencari duit untuk tampung kahwin saya sendiri
buat si dia juga.. kata nak beli cincin harga bla..bla..bla...
so kene keje kuat yer... hehehe...

sejak-sejak keputusan ni dibuat.. 
saya dah banyak tekad dalam hati...
banyak benda nak kena buat dan nak kena berubah
it okay..
boleh wat slow-slow....kan??
so sape2 nak bg pendapat untuk saya
yang akan  kahwin muda dan masih belajar...boleh la komen kat sini
atau pun pergi kat fb saya yer.. 
***hati masih berbunga2..

5 comments:

QLANtanese AQURius said...

wahhh.....tumpang bhgia yer dik wani...heheh ;))

Cahaya Kewangianku said...

huhu...tenkiu...

dOdOt_ShyG said...

wahhh.. mudenye kamu dik.. btw congrats dear..:))

Cahaya Kewangianku said...

rezeki saya kak... huhu...doakan semoga semuanya berjalan dgn lancar... nebes... kot2 ada bnda terjadi...

sarah105 said...

TAHNIAH!!