KaTa- kAtA CK

Blog persendirian ini kepunyaan Nurul Syazwani. Blog ini menceritakan kisah hidup beliau selama dia bernafas di atas dunia ni. Bagi sesiapa yang tak suka akan blog ini boleh la beredar dengan kadar segera tanpa meninggalkan jejak. Ini kerana andai jejak itu meninggalkan jejak di hati beliau, maka mampukah peninggal jejak itu untuk mencari beliau di Padang Masyar kelak untuk meminta maaf... Sekian.... AKU TAK SUKA ANYNOMOUS!!!

pelangi yang indah tu hanyalah kebahagiaan sementara untuk kita... bila-bila masa hujan akan turun menandakan hidup kita bakal diuji lagi... usah bertanya kenapa pelangi yang indah itu muncul hanya untuk seketika... kita hanya perlu bersyukur kerana pelangi itu masih sudi menjengah kita untuk memberi kebahagian kepada kita.. ALHAMDULILLAH...

Saturday, August 27, 2011

Buah Kelubi sedap oooooiiiiii

    Salam semua... hari ni nak citer sikit pasal buah kelubi. Ni yang Cik Wanny copy paste daripada google.    "Kelubiasam kelubiasam paya atau salak hutan adalah sejenis tumbuhan dalam keluarga pokok palma yang terdapat di Asia Tenggara. Nama saintifik ialah Eleiodoxa conferta. Pokok ini hampir sama rupanya dengan pokok nipah tetapi lebih kecil. Tumbuh di kawasan hutan paya. Mempunyai buah yang sangat masam. Buahnya dijeruk dengan sedikit garam dan dinamakan jeruk kelubi."

    itulah meaning buah kelubi. Cik Wanny lau bab-bab buah masam.... memang tak payah tolak tepi,, tolak tengah-tengah pun tak per. tapi masam yang ori je Cik Wanny minat. kalau buah masam tapi jeruk...bukan takat tolak teti.. tapi tolak terus pun tak per. 

   rabu lepas 17 ogos, Cik Wanny singgah Pasir Mas, ada jual buah ni.... terus beli sekilo.. kebetulan lak time tu nak demam.. memang mengidam la benda masam. hahaha... orang lain semua tengok je Cik Wanny makan buah ni... sedap sangat.. so ni la buahnya...


ni buah kelubi yang masih dalam tandanya

yang ni lak dah cabut sebiji daripada tandanye

dah buang kulit dia separuh

yang ni dah buang terus kulitnyer....

ni lak saiznya kalau nak banding ngan henset Cik Wanny..

No comments: