KaTa- kAtA CK

Blog persendirian ini kepunyaan Nurul Syazwani. Blog ini menceritakan kisah hidup beliau selama dia bernafas di atas dunia ni. Bagi sesiapa yang tak suka akan blog ini boleh la beredar dengan kadar segera tanpa meninggalkan jejak. Ini kerana andai jejak itu meninggalkan jejak di hati beliau, maka mampukah peninggal jejak itu untuk mencari beliau di Padang Masyar kelak untuk meminta maaf... Sekian.... AKU TAK SUKA ANYNOMOUS!!!

pelangi yang indah tu hanyalah kebahagiaan sementara untuk kita... bila-bila masa hujan akan turun menandakan hidup kita bakal diuji lagi... usah bertanya kenapa pelangi yang indah itu muncul hanya untuk seketika... kita hanya perlu bersyukur kerana pelangi itu masih sudi menjengah kita untuk memberi kebahagian kepada kita.. ALHAMDULILLAH...

Saturday, November 20, 2010

My jOuRnEy To pEnAnG PaRt 1


...hari ini bertarikh 20 November 2010...
...telah menjadi satu titik sejarah baru untuk aku...
...pada pukul 6.30ptg, buat pertama kalinya...
...aku melalui jambatan Pulau Pinang atau dikenali sebagai Penang Bridge...
...ceritera kisah aku bermula pada hari ni apabila...

...pukul 7pg td aku bersiap kain baju aku...
...cepat2 ni...takut terlambat...
...(bukan nak lari drpd umah, cuba tenang)...
...bila dah siap packing barang, aku pergi la menyiapkan diri...
...lepas settle semua kami pon bekpes...
...(kami refer pada aku, kak ina [kakak ipar] dan abg aku)...
...dalam pukul 9 kami pon bertolak...
...bertolak pergi mana??? pegi penang daa...
...umah kak ina, kuaters IPGM Penang...
...before bertolak tu pegi amik member abg aku kat umah dia dulu....
...dekat je ngan umah aku...


...masa ni dah bertolak pon...
...muka hepi jer kan dapat jalan2..
....hahaha...
...time cuti sem ni la aku amik peluang jalan2...
...klu dah masuk sem tu berkawad je keje jumaat sabtu pun...
...hihi...jangan marah erk...


...masa ni dah sampai kat Hentian Titiwangsa...
...mamat belakang aku tu nama dia Ashraf...
...atau nama panggilan dia Cokna...
...segak bergaya ngan cermin mata hitam dia...
...hihi saja gatal, xblh ker??...
...masa mulu2 naik keta aku wat derk jer...
...padahal masa kecik, sama2 main "nusuk peko tin"...
...huhu exotic tak nama games tu...
...nak tau mainan ape, ko tanya la budak2 klate...

...ni lak abg aku yang segak bergaya...
...diberi nama Rizalman...
...nama manja dia Bujal...
...dia dah kawin dan kerja sbg askar kat Ipoh...
...kak ina tu wife dia la yang keje kat IPGM Penang...
...dia ni abang aku yang no 2...

...ni la cokna...
...sowi amik gambar curi2 erk...
...dah memang niat aku dr umah lagi...
...yang aku nak tulis journey ari ni kat blog...
...memandangkan ko dah "terjoin" journey ni...
...ngan ko2 skali kena "terjoin" la...
...hahaha...
...peace no war...



...ni plak pic masa aku lalu kat Tasik Banding...
...aku dah selalu sgt lalu kat sini...
...dah turun pon kat tempat rehat dan tmpat jual ikan dia...
...betul2 jalan atas tasik...
...bez...
...so aku x excited sgt la ngan tasik ni k..
...

...ni pon gamabr masa lalu atas jambatan kat banding tu...
...huhu... ni tangan kak ina aku..


...masa ni dah sampai kat stesen bas butterworth...
...nak hantar cokna naik bas utk g Kuala Kedah...
...dia akan naik feri g Langkawi plak..
...sebab dia keje sana... k babay awk...


...ni pic highway kat tepi stesen bas tu...


...aku yang tengah bowink tggu abg aku g anta cokna kat stesen bas...
...masa ni kak ina dah membebel sebab kena tunggu..
...dah la atas kete ni panas...
...aku pon sama jer juz be cool..
...ececehhh....cool la sgt..

...gambar kat pintu pagar besar TUDM Butterworth...
...dulu pernah msuk sekali...
...masa aku kat PLKN Kem Jiwa Murni (KJM)...
...bez ar dlm tu...
...luas giler...
...boleh tengok HORNET ngan HAWK...
...ape benda tu???...
...tu semua nama2 jet pejuang daa...
...kebetulan Hornet tu nama kompeni aku...

...masa ni dah sampai kat kg kak ina...
...masa ni abg aku masuk tido dlm umah jap...
...aku pun masuk dalam kete dan lepak sowng2...
...hehehe... amik2 gmbar "perasan"...

...last2 tertidop lak masa amik gambar... eeemmm....
....so sape yang amikkan gambar ni???....
....aku x tido pon.. buat2 jer....
....hihi...

....tido lagi ker???....
...ke buat2 tido??....

....yak boktam...

...main sorok2 ngan kamera...


...auchak!!!!....


.... boringkan menunggu org tido???....


....blh plak amik gmbar dr luar tngkap kete kan???....


....ni membuktikan aku dah berada di atas jambatan pulau pinang...
.......wwooowwwwwwwww.........
....biasa jer...
...cam naik jambatan kat tali air umah aku jer...
....hiik3x..cam naik jambatan Banding pun ada....


...ni lagi haa bukti2 nya...

...dalam pukul 7 aku sampai kat IPGM Penang...
....punyer la abg ngan kakak aku ni bawak bnyk giler brg dr umah aku...
...beras..minyak masak 2 botol besaq...beg2 baju lagi..
...kena punggah naik tingkat 4 woooo.......
...guna tangga okkk...
....bukan lif...
...mau nye tercabut nyawa aku nak sampai atas tu...
...memandangkan kakak aku ni tggl sorang je kat sini...
...so, aku dapat 1 bilik personal...
....wooowww...sukanya... hik3x..
...esok abg aku akan balik Ipoh sebab dia keje kat sana...
...so tinggal la aku ngan kak ina je nanti...
...takat ni je untuk journey aku part 1 k...
...t aku sambung lg esk2...


~I HOPE I CAN HAVE A NICE HOLIDAY HERE~

***SOWI 4 THE BLUR2 PICTURE K.. COZ MY BLUEBERRY AND MY CAMERA WAS DAMAGE BADLY... I SHOULD TAKE IT ALONG WITH ME SO I CAN TROW IT IN THE SEA BELOW THE PENANG BRIDGE RIGHT???? I JUZ USE MY NOKIA 5200 4 ALL THIS PICTURES.. BUT IT ALREADY OKAY FOR ME...









2 comments:

☆゚ Cik Olive ☆ said...

besjnya jalan2 ^_^

Cahaya Kewangianku said...

jom la cik olive kita abiskan masa cuti ni dengan gembiranya....