KaTa- kAtA CK

Blog persendirian ini kepunyaan Nurul Syazwani. Blog ini menceritakan kisah hidup beliau selama dia bernafas di atas dunia ni. Bagi sesiapa yang tak suka akan blog ini boleh la beredar dengan kadar segera tanpa meninggalkan jejak. Ini kerana andai jejak itu meninggalkan jejak di hati beliau, maka mampukah peninggal jejak itu untuk mencari beliau di Padang Masyar kelak untuk meminta maaf... Sekian.... AKU TAK SUKA ANYNOMOUS!!!

pelangi yang indah tu hanyalah kebahagiaan sementara untuk kita... bila-bila masa hujan akan turun menandakan hidup kita bakal diuji lagi... usah bertanya kenapa pelangi yang indah itu muncul hanya untuk seketika... kita hanya perlu bersyukur kerana pelangi itu masih sudi menjengah kita untuk memberi kebahagian kepada kita.. ALHAMDULILLAH...

Monday, August 29, 2011

Kuih Siput


Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya
Semalam lepas berbuka puasa dengan PBK 
dlm entry nih....
Cik Wanny sampai umah dalam pukul 9 malam
thanks to Abe Lan yang sudi
jemput dan anta...
hehehe
VIP gituh.....


sampai-sampai umah....
rasa cam tak cukup je makanan berbuka tadi
pegi dapur angkat tudung saji 
dan wwooooouuuuuuuuu
lauk feveret ada lagi
ikan tambang beluru kukus goreng
ada budu dan ulam
lantak dalam 2 pinggan
hahahaha

pastu... nampak kak Cik Wanny tengah 
asyik wat kuih siput
sekilo gandum...
banyak tuh... tercabut ibu jari jugak la
so Cik Wanny dengan rela hati
duduk bersila situ dan tolong dia wat
Cik Wanny wat cara Cik Wanny
yang manew Cik Wanny rasa lebih baik
daripada dia
hahahaha

macam biasa..
dia tak nak kalah dengan adik dia...
so dia cakap sama jer cara 
Cik Wanny atau cara dia....
"yer Cik Izyan, saya pun tak kisah"
hahahaha
tapi secara praktikalnya
cara Cik Wanny lagi laju
lagi bertekstur dan sedap
lama kelamaan....
dia pon ikut cara Cik Wanny
hari ni dia wat lagi sekilo...
gna cara Cik Wanny kot
sebab dah cepat dia wat
hahaha

so...........
Cik Wanny tak de gambar untuk di share
tapi Cik Wanny dah google gambar siput tadi
so selamat menjamu mata....

ni acuan dia... amik seketul doh sebesar ibu jari
dan tenyeh pada garisan alat ni
dan biarkan dia bergulung...



haaaaaaaaa..........
wat cam ni.....

ni dah siap tenyeh
lepas wat siap semua baru goreng

***xleh amik gambar sebab tangan dah bertepung....

No comments: