KaTa- kAtA CK

Blog persendirian ini kepunyaan Nurul Syazwani. Blog ini menceritakan kisah hidup beliau selama dia bernafas di atas dunia ni. Bagi sesiapa yang tak suka akan blog ini boleh la beredar dengan kadar segera tanpa meninggalkan jejak. Ini kerana andai jejak itu meninggalkan jejak di hati beliau, maka mampukah peninggal jejak itu untuk mencari beliau di Padang Masyar kelak untuk meminta maaf... Sekian.... AKU TAK SUKA ANYNOMOUS!!!

pelangi yang indah tu hanyalah kebahagiaan sementara untuk kita... bila-bila masa hujan akan turun menandakan hidup kita bakal diuji lagi... usah bertanya kenapa pelangi yang indah itu muncul hanya untuk seketika... kita hanya perlu bersyukur kerana pelangi itu masih sudi menjengah kita untuk memberi kebahagian kepada kita.. ALHAMDULILLAH...

Wednesday, December 8, 2010

Latihan Intensif Bakal Komander 2010

LIBK atau nama panjangnya
LATIHAN INTENSIF BAKAL KOMANDER
dah jadi rutin untuk uitm bagi mengadakannya pada setiap hujung tahun
kursus ni dibuat untuk sesiapa yang berminat nak jadi komander
so setiap KOR akan hantar wakil untuk dijadikan komander
dan jugak ada komander daripada setiap KOR untuk dijadikan pengiring
tapi bukan aku yer.. aku pergi sebagai sep "nyepa" jah
hahahaha
so aku taknak cakap banyak sebenarnya
cukup je la ngan gambar2 ni k....

masa ni diorang tengah wat latihan kot


ni pulak latihan TTS
iaitu Tempur Tanpa Senjata
bukan Taiping Times Square yer
hahaha
tu yang pakai seluar loreng tu cikgunya la

hahaha
ni part yang paling pelatih tak suka
kena denda
yang pakai baju putih tu aku panggil cik emy
daripada KOR BPC
jange bekeng2 deh
hahahaha
jangan la teruk sangat denda dioarang
cukup la takat masuk dalam longkang je k

ni pulak latihan by KOR masing2
diorang diasingkan ikut KOR masing2 untuk
diajar kemahiran tersendiri
ni diorang tengah belajar ikatan tali

latihan kawad cam biasa la
rasanya latihan kawad la yang paling major dalam LIBK

yang ni pon sama
rasanya tengah buat hukuman kebelakang pusing

latihan kawad tongkat
bez la belajar kawad tongkat
even susah tapi ok la sebab dia unik

ni time makan
lapar la kan lepas wat macam2 aktiviti

ini antara komander daripada Kesatria
diorang yang lead sebab diorang yang anjurkan
keje baik2 yer

masuk longkang
antara tradisi dalam LIBK
tapi dulu batch aku lagi teruk kena


yang masa dah passing out
posing lepas dah grad LIBK
hahaha


ini la Tuan Azmi
our beloved papa
dia lah yang pegang kitorang
organisasi bawah beliau memang bez ar
tak macam organisasi
tapi macam family

ni lak antara komander JPAM yang
diwakilkan untuk jadi pengiring dalam LIBK ni
antara komander yang terbaik la

ni namanya Tuan Syafiq
dia ni antara orang yang besar2 la dalam LIBK ni
kitorang penggil dia ketua penyamun
sebabnya dia panggil kitorang penyamun
dia kan ketua kami
kalau kami penyamun
dia la ketua penyamun
hahaha
sporting abis la tuan ni

last sekali ada dinner untuk diorang

pelatih wat persembahan untuk komander diorang

ni lak antara pengiring daripada KOR BPC
tapi yang pakai tudung putih tu orang HEP

persembahan daripada pelatih secara berkumpulan

semua ni pelatih yang menyertai LIBK

Peserta lelaki

my family
smart ar hitam oren
huhu





3 comments:

ziela faza said...

huhuhu..
tyme LIBK ade gak ek..
thanx la tolom wak msk gak...
rindu tyme n..
tyme kene denda,kene marah tapi 2 smua xpenting..yg penting byk ilmu dapat drpd LIBk..

Cahaya Kewangianku said...

hehehehe... ni kan sebahagian drpd hidup wani
sebab tu ada

ziela faza said...

its k la...