KaTa- kAtA CK

Blog persendirian ini kepunyaan Nurul Syazwani. Blog ini menceritakan kisah hidup beliau selama dia bernafas di atas dunia ni. Bagi sesiapa yang tak suka akan blog ini boleh la beredar dengan kadar segera tanpa meninggalkan jejak. Ini kerana andai jejak itu meninggalkan jejak di hati beliau, maka mampukah peninggal jejak itu untuk mencari beliau di Padang Masyar kelak untuk meminta maaf... Sekian.... AKU TAK SUKA ANYNOMOUS!!!

pelangi yang indah tu hanyalah kebahagiaan sementara untuk kita... bila-bila masa hujan akan turun menandakan hidup kita bakal diuji lagi... usah bertanya kenapa pelangi yang indah itu muncul hanya untuk seketika... kita hanya perlu bersyukur kerana pelangi itu masih sudi menjengah kita untuk memberi kebahagian kepada kita.. ALHAMDULILLAH...

Friday, June 8, 2012

Tunang 2 : Debaran Menunggu Rombongan Si Dia

Assalamualaikum.... entry kali ni pasal citer basi episod ke dua.. hehe...Ari ni ari jumaat.. Mak Cik Cik Wanny dipanggil Mak Mah masak ayam percik version kelate. Siap call ma Cik Wanny untuk tanya resipi. hehe.. sambil taip entry ni, hidung terangkat-angkat sebab bau ayam percik.. huhu.. sedap nyerr!!!

OK.. Tunang 2 : Debaran Menunggu Rombongan Si Dia ni akan menceritakan detik-detik yang mendebarkan masa menunggu rombongan pihak Si Dia tiba. So jom kita enjoy ngan gambar-gambar yang terpilih di bawah ni... 



hehe...ini Cik Wanny yer.. jangan wat tak kenal... yerr Cik Wanny tau cantik. <<----perasan!!! haha... bak kata sorang kawan dari sekolah MRSM pagi tadi masa tengah chatting, "kalau bukan diri sendiri yang nak puji, sape lagi kan". betol la tu!! but siyesly, diri sendiri pon tak pernah make up sampai nampak lain gila macam gambar ni..Honestly chantekk ok..!!! haha.. time ni baru siap make up. Nadia yang amikkan gambar ni guna kamera Abe Lan. hehe..First time pakai bulu mata palsu hokeeyy!!! haha... make up memang tebal la...sampai bila siap make up tuh.. memang malu giler nak kuar bilik. segan weh... dah la bila senyum tu, merekah make up. haha... tapi.. canteekkk kan.. hehe.. suka sangat gambar ni..


Time ni tengah duduk atas pelamin. sambil lap peluh.. hehe... time tu tak makan pon walaupun tengok tetamu dah start makan. maklum la nak jaga gincu kat bibir.. haha... masa tu memang berdebar giler... hehe... bila la Si Dia nak sampai. tapi tunggu je la kan.. dah la panas, sambil-sambil lap peluh ag.. haha..



yeaahhhh...sambil lap peluh lagi.. hehe.. tengok inai tu.. cantikkan.. merah ag.. huhu..yang tragis nye inai tu Cik Wanny pakai masa otw balik dari Seremban ke Kelantan. Cik Wanny ada convention kat Kelana Resort. Cik Wanny sampai umah pukul 2 pagi tau.. yang mane tak sampai 10 jam sebelum majlis berlangsung. sebab tu la pakai inai atas bas. hehe.. lama pulak tu pakai sampai kan inai tu dah itam. mula-mula gabra jugak sebab inai tu x cantik. Cik Wanny pun dapat ilham... amik berus gigi tak guna, celup dalam CLOROX.. then berus kat jari... u know what??? result is amazing!!! inai-inai yang hitam tu semua tanggal, yang tinggal melekat kat jari dan kuku hanya inai yang cantik sangat warna dia. yang merah cantik.. on that day, ramai jugak yang tanya, inai tu pakai inai daun ke sebab warna tu cantik, Cik Wanny jawab pakai "INAI CLOROX" haha... semua yang dengar wat muka pelik.. hehe.. lepas dah explain baru la diorang faham...

masa tengah menunggu tu ramai tetamu yang ajak bergambar. so ini antaranya. ni kawan Cik Wanny, nama dia Nadia. hehe.. she is already taken by someone. so jangan menggatal yer. hehe.. Cik Wanny pilih date bertunang ni pon pilih date yang dia cuti. so dia boleh datang.. hehe.. wait on the next picture. dia datang berbaju merah dengan seseorang, tapi buka pakwe dia ok..

ini lak my roomate. tapi tak cukup seorang ni. ema tak de dalam gambar ni sebab masa tu ema pergi ke umah Si Dia sebab rombongan sebelah sana tak cukup kereta. so yang baju pink terang tu namanya Farahim dan baju yang ala purple tu Atiqah. both of them is already taken i think.. hehe. ye tak Cik Farahim???

Yang ni pulak antara kawan-kawan sekelas kat UiTM Kelantan. dari kiri namanya Shud, Malin, Cik Wanny, Yana dan Cikin. Yana si tudung Pink tu kawan start daripada minggu orientasi masa mula-mula masuk diploma lagi.. hehe.. i choose to be her classmate until part 6. Cik Wanny ngan dia saling bergantung. hehe.. mane yang Cik Wanny tak cukup, Cik Wanny mintak tolong dia, dan yang Cik Wanny pasti, setiap kali dia mintak tolong, Cik Wanny akan tolong. hehe... ye tak yana ku sayam...

This is my Second Assistant on that day dan before majlis berlangsung lagi. nama dia Fifiey.. HEHE... tenkiu ye fifiey sebab sudi datang potong sayur, tolong betulkan inai di jari, dan semuanya. tenkiu sangat-sangat tau. dia ni terlebih wayar sikit.. lawak nak mampus!!! haha

ini dia cikin. dia ada blog tau.. so kalau nak kenal lebih lanjut pasal beliau.. sila menuju ke blog dia sendiri ok.. hehe.. 

this is me.. Siyes tak reti nak posing. plus malu... haha.. tu pun nasib baik cameraman nye Cik Wanny dah kenal dan biasa, lau tak lagi kaku la jawabnye hehe..

ramai yang cakap bunga tangan tu cantik. hehe.. memang cantek ok.. nampak macam fresh ag.. tapi tak pun sebenanarnya.. hehe...
time ni kredit dah abis, pinjam henset Atiqah.. entah sape la yang curi amik gambar ikut tepi ni.. tapi cantik ok... candid lagi... hehe..

ni edit sikit la.. sebab nampak kreatif je lau wat macam ni.. hehe

see... ni nadia dengan pijo.. hehe...  PIJO ni, selalu gaduh je ngan dia.. tak pun kalau nak mintak tolong, ngan dia la.. lau pegi main bolim ngan dia.. dua-dua main tak pandai. tukang cuci longkang je keje.. haha...

ok dah.. ni gambar last.. time ni la Rombongan tu sampai. Waktu ni Cik Wanny  masuk bilik ma sebab nak amik cincin. hehe...
it such a wonderful moment for me... 

~tunggu next episod cerita basi OK...!!!~

4 comments:

*NurSyahieraDahhari* said...

tahniah wanny, da jadi tunangan orang :)
hornet :)

Cahaya Kewangianku said...

tq... xsgka jumpa kat blog erk.. hehe... sihat ke?

>Misz Farah..?< said...

tahniah Cik Wanny. =)

Cahaya Kewangianku said...

tima kasih....