KaTa- kAtA CK

Blog persendirian ini kepunyaan Nurul Syazwani. Blog ini menceritakan kisah hidup beliau selama dia bernafas di atas dunia ni. Bagi sesiapa yang tak suka akan blog ini boleh la beredar dengan kadar segera tanpa meninggalkan jejak. Ini kerana andai jejak itu meninggalkan jejak di hati beliau, maka mampukah peninggal jejak itu untuk mencari beliau di Padang Masyar kelak untuk meminta maaf... Sekian.... AKU TAK SUKA ANYNOMOUS!!!

pelangi yang indah tu hanyalah kebahagiaan sementara untuk kita... bila-bila masa hujan akan turun menandakan hidup kita bakal diuji lagi... usah bertanya kenapa pelangi yang indah itu muncul hanya untuk seketika... kita hanya perlu bersyukur kerana pelangi itu masih sudi menjengah kita untuk memberi kebahagian kepada kita.. ALHAMDULILLAH...

Thursday, February 17, 2011

My second time at Lata Tembakah

Sejak-sejak diriku dihidapi masalah... waaaaaaa ayat!!! tak bleh blah kan.. salah2... semenjak dua menjak ni... banyak masalah yang perlu Cik Wanny hadapi (dalam gati : bila Incik Dean nak sampai sini ni)... sampaikan banyak benda yang Cik Wanny korbankan demi menstabilkan diri untuk fokus kepada study.. yang terbesar.. Cik Wanny korbankan jawatan Cik Wanny sebagai komander dalam SISPA UiTM Kelantan. takde la sampai "I quit". tapi banyak aktiviti JPAM yang Cik Wanny tak join sebab tak nak ada komitmen yang berat-berat.

so demi mengurangkan stress yang ada, Cik Wanny selalu ikut trip pergi jalan-jalan yang tak de la mahal sangat kosnyer.. hari jumaat lepas Cik Wanny jalan-jalan ngan Incik Dean keliling UiTM ari tu, Cik Wanny dapat tawaran pergi mandi-mandian ke Lata Tembakah daripada abe lan. hehehe..panjang citernyer barulah dapat pergi ke Lata Tembakah ngan abe lan. hehehe.. takper-takper.. panjang atau pendek Cik Wanny akan citer semuanya.

mula-mula.... Incik Dean akan ikut trip pergi cameron highland lepas jumaat. so sebab Cik Wanny dah duduk sorang-sorang kat UiTM sebab ema ngan tiqah pergi JPAM Machang untuk latihan mingguan. farahim pulak nak rest kat bilik. so memandangkan Cik Wanny pun takder Incik Dean hari tu, Cik Wanny terima je la offer abe lan tu. mula-mula Cik Wanny tak boleh pergi sebab takder transport. abe lan pun tak boleh datang amik wani. bila nak mintak tolong orang lain amik pun tak boleh. so Cik Wanny decided TAK PAYAH PERGI.

tutup abe lan mesej dia boleh datang amik wani depan UiTM kul 8.45 pagi hari jumaat. pastu dia suruh cari sape-sae untuk penuhkan kete dia yang kosong. Cik Wanny ajak ema ngan tiqah. tapi tiqah tak nak join so ema pun tak nak jugak. then, pada pemikiran Cik Wanny, bila ema dengan tiqah tak nak pergi, mesti la farahim pun tak nak. sso pepagi buta lagi Cik Wanny dah bangun dan bersiap sorang-sorang. then, lepas siap-siap Cik Wanny pun call Incik Dean suruh Incik Dean temankan Cik Wanny turun bawah untuk tunggu abe lan. tengah-tengah mesej, Cik Wanny berjalan turun pergi depan kolej Incik Dean. bila dah nak sampai tu, Incik Dean tanya boleh tak dia ikut Cik Wanny pergi Lata Tembakah? abe lan bagi ke tak Incik Dean nak ikut sama?

i was so suprised!!! but what happen with his trip to cameron??? bila Cik Wanny tanya Incik Dean, Incik Dean cakap dia tak kisah tak boleh pergi cameron asalkan dia boleh bersama ngan Cik Wanny. HEPPY!!!! HEHE... so ape lagi... Cik Wanny pun suruh la Incik Dean packing pakaian untuk pergi Lata Tembakah. hepi giler time tu. mula-mula sedih jugak sebab pergi sorang jer. abe lan plak bawak member banyak giler. mane la rasi kan kalau mula-mula kenal. tup-tup my lovely nak ikut sama. yeeeaa yeeeaaaa!!!!

lepas tu kami pun sama-sama jalan kaki turun bawah dan menuju ke depan UiTM. memandangkan waktu abe lan janji nak amik tu dia still algi kat umah, maka Cik Wanny dan Incik Dean pun pergi bekpes sama-sama kat depan kedai delima. makan nasi kerabu. siap bungkus untuk abe lan lagi nasi kerabu tu. punyer la lama abe lan nak sampai... siap makan nasi dulu baru la abe lan sampai. tengah-tengah makan tu berlaku sedikit perbualan.
Incik Dean : abe lan tu datang sini dengan sape atas keter dia?
Cik Wanny : sorang die jer.
Incik Dean : kalau b tak ikut ni, yunk ngan abe lan je la atas keter tu?
Cik Wanny : ye la ngan sape lagi. ngan die je la
Incik Dean : dah tau sorang naper tak ajak b pergi sekali?
Cik Wanny : dah b nak pergi trip cameron
Incik Dean : b ingat yunk tak ajak b pun pergi sana tu sebab tak boleh. trip cameron tu tak penting.. b boleh cancel.
Cik Wanny : la ye ker??? mane tau! b pun tak cakap... tak boleh ker berdua ngan abe lan atas keter???
Incik Dean : tak boleh!!!!!!!!!

hahaha terbukti Incik Dean jelez... u know what Incik Dean... Cik Wanny ngan abe lan tu juzz sebagai adik ngan abang jer. wani hormat dia as a brother. lagipun dia selalu ajak wani kalau ada program ape-ape. tu yang suka... berjalan-jalan sape tak suka kan.. huhu. (time ni Incik Dean dah bertolak dari jeram pasu menuju ke uitm untuk amik motor dia dan menuju ke hospital KB untuk meneman Cik Wanny)

so pergi la we all. satu lagi yang Incik Dean jelez.. dia tak bagi Cik Wanny duduk depan tepi abe lan. dia nak dia yang duduk tepi abe lan. hahaha.. okay jer.. ape-ape pun tak kesah. yang penting b sayang yunk... so sekarang ni dah sampai.. ape lagiiiiiii..... sebelum tu, geng abe lan dalam 3 buah keter.. semua 4 buah kete la.. hehehe.


Cik Wanny ngan Incik Dean dah sampai kat lata
eeemmm.. Incik Dean ni dah tau datang sini
nak main air... boleh lak
dia lupa nak bawak towel.. eeemmm


hehehe...tq to abe lan sebab amik gambar
Cik Wanny ngan kamera baru Nikon dia...
horeeeyyyy
time ni Incik Dean patah balik pergi
kat keter sebab nak amik satu banner
untuk letak barang-barang


sambil jalan, sambil posing
sambil berbual ngan abe lan
hehehe..
cover sebenarnya tu


ni geng kubang kerian kata abe lan
diorang satu keter
lawak giler diorang ni
sporitng habis
nak-nak lelaki yang pakai baju itam sebelah kiri gambar
cara cakap sempoi je.
tapi effect dia
ketawa aku jadi non stop


tengah berjalan dan mendaki bukit
untuk naik ke tempat mandi
sweetnyer b ngan yunk


sowi la tak ingat sangat nama diorang
yang baju hijau tu
diorang paggil T
maybe nama dia siti kot
hehe
yang lain lupa laa...


abe lan suruh amik gambar dia lak.
huhu
ye ar.. t kan xde lak gambar dia
asyik amik pic orang je kan


you ar my loveee


diorang time ni berjalan belakang Cik Wanny
kat dpean sekali
pakai baju belang kuning kat lengan ni
namanya abe lan
tq sebab sudi bawa Cik Wanny ngan Incik Dean
bermandi-mandian di lata tembakah


diorang
suker tengok diorang...
happening gilerr......


lawa tak???
indahlan kejadian Allah ni..


hahaha... ni semua ada dalam gambar
kecuali abe lan
sebab dia yang tolong amik pic ni
orang ada kamera kan


jalan je la.. huhu..
time ni merapu-rapu ape ntah
padahal malu sebab abe lan dop amik gambar...


time ni Cik Wanny amik gambar Cik Wanny


Cik Wanny lak amik gambar abe lan



yang ni lagi lawa kan???
hehehe...
tak pernah sampai depan air terjun tu
sebab tak yakin pandai berenang...


abe lan main nusuk!!! hehehe


ni wat muka kat Incik Dean ar tu...
pastu tak perasan abe lan dok amik gambar..
eerrrkkkk...


ni lak papan amaran fenomena kepala air.
bahaya sangat
so jangan main air kat lata time hujan kkk...


bajet ayu... huhu


sengih-sengih ni apesal?


lawa kan view ni
bil la nak pegi lagi ni..
hehehe


me again...
memang suka bergambar
sejak-sejak kapel ni
lagi suka sebab Incik Dean suka layan
kat mane-mane aje nak amik gambar
lalalala


nak pegi mane tu???
laju jer nampak air kan???
tunggu!!!


abe lan nak bergambar jugak
hahaha
ingat ko suka amik gambar jah...


suka bebenar wat mimik muka kan???


ikut Incik Dean pergi tempat dalam
waaa.... teruja... pandai berenang tapi takut nak pergi tempat dalam
eeemmmm...
rugi tol kan???


takut!!!


blurp...blurrpp... kaki dah tak cecah pasir
waaaaaaaa
lemas!!!


terus berenang pergi tempat yang boleh jejak kaki
pandai pun berenang kan???


Incik Dean dah lari nak naik atas darat
dia dah sejuk
Cik Wanny tak bagi sebab tak puas main air lagi
tapiii......


kena pergi duduk atas batu jugak..
tapi tetap simbah air kat Incik Dean
biar dia sejuk jugak hahaha


gerammmm.......
eeeeeee......


yeeaaaaaaaaaa!!!


oh tidak!!!
Incik Dean serang balik
jangan!!!!


dushhh!!! akan ku elak
huhu


gelak nye dier boleh simbah Cik Wanny ngan air je...


eee... pukul kang!!!


debushhhh!!!


Cik Wanny dah lari pegi kat abe lan
amik kamera dia
yeeaaa.....
dapat kamera
boleh snap pic yang lawa-lawa
kan.. lawa kan view yang ni lak


posing tengok atas
hehehe

Incik Dean dah sejuk giler...


yang ni lagi la...
awal-awal lagi dah naik amik towel.
hehehe
sejuk yer
tu la guna nyer orang yang badan cam Cik Wanny
kebal!!!
tak sejuk...hahahaha,

dah main air..lapar la plak kan...
so jom makan...
tq to abe lan sebab amikkan picture ni
hehehe


lepas makan suruh abe lan snap pic
Cik Wanny ngan Incik Dean
hehehe

11 GAMBAR SETERUSNYA MERUPAKAN
POSING-POSING CIK WANNY NGAN INCIK DEAN
SILAKANLAH MENJENGUK!!!














ni dah nak balik
dah siap-siap tukar baju basah tadi
Incik Dean encem
hik3x..


kat jambatan gantung


yeaaaaaaaaaaaa


Incik Dean nak posing jugak kat
atas jambatan
huhu


hehehe...


ni last picture...
jom balik
muahahahaha.........

3 comments:

Nurul Syuhada said...

wah bestnye ek???
semoga hepi sokmo deh....
jaga diri molek..
blo nok bwk ore g cni jgaknyo??

Cahaya Kewangianku said...

hahaha...bila nak bawak??? ore pun ore lain jo bawak sebab xdok lesen dn tak reti drive lg.. huhu

Nurul Syuhada said...

sep kito g make lesen dulu deh..
pahtu kito g jale..dok pon suh sapo2 jok ado lesen bwk kito...